Les Arrangeren

Speciaal voor songwriters & componisten
Les in arrangeren bij VocalNOW!

Lespunten

RITMIEK
HARMONIELEER
INSTRUMENTKEUZE
SEQUENCER
SPANNINGSBOOG
DYNAMIEK
GELUIDEN

Je eigen nummers arrangeren


Stel, je hebt een mooi nummer geschreven met veel potentie. Maar hoe maak je daar nou zelf een mooi arrangement omheen? Een punt waar velen mee worstelen.

Welke instrumenten moet je gebruiken om het nummer aan te kleden? Is het nummer wel spannend genoeg? Moet de tekst toch nog aangepast worden? En uiteraard; hoe zorg je ervoor dat je nummer ‘gewoon lekker’ klinkt?

Er zijn verschillende technieken die we gebruiken tijdens de les arrangeren om ervoor te zorgen dat je zelf in staat bent een goed arrangement te creëren. Door middel van leerzame lessen leer je steeds beter hoe je een goed arrangement maakt.

Niks is te gek, geen idee te groot. Met de huidige technologie is alles mogelijk!

Algemene informatie

TARIEF PER LES (30 minuten): € 49
TARIEF PER LES (45 minuten): € 65
TARIEF PER LES (60 minuten): € 75
VANAF 21 JAAR KOMT HIER 21% BTW BIJ
DOCENT: FERRY DINKELAAR | RENÉ GROENEVELD

P.s. Apparatuur en software kun je ook tegen gereduceerd tarief via ons aanschaffen, zodat je geen verkeerde keuzes maakt of ergens de hoofdprijs betaalt.

Extra informatie

Les in Arrangeren houdt meer in dan de meeste mensen van tevoren denken.
In deze lessen leggen we je uitgebreid uit hoe je een optimaal klinkend arrangement kunt schrijven.
Belangrijk, want een doordacht arrangement heeft amper nog bewerkingen nodig tijdens het mixen.
“Don’t fix it in the mix – just be a good arranger!”

Een goede arrangeur heeft kennis nodig van o.a. ritmiek, harmonieleer, akkoordenleer, instrumentatie en orkestratie. Daarnaast is het aan te raden gebruik te maken van de computer met een arrangeerprogramma c.q. sequencer. In de lessen werken we met Logic Pro X of Garageband voor de iPad.

Nadat de componist of songwriter een melodielijn en een bijpassend akkoordenschema heeft geschreven, vult de arrangeur met passende begeleidingspartijen, thema’s, meerstemmigheid, geluiden, effecten en bv. loops de muziek aan. Hierbij kunnen tempidynamiek en maatsoort drastisch veranderen, wat de totale beleving van de compositie enorm in kwaliteit laat toenemen.

Les Arrangeren

Een toegevoegde waarde
Telefoon: 06 - 4133 9612
Gildenveld 89, Zeewolde